Skip links

Süt Dişleri Neden Geç Çıkar?

Annelerin en çok merak ettikleri konuların başında süt dişlerin çıkma sırası ve ilk süt dişin çıkma zamanıdır. Hemen hemen tüm annelerin ortak endişesi bebeklerinde gelişim geriliği yaşanıp yaşanmadığıdır. Bu nedenle süt dişlerin geç çıkması annelerin büyük bir panik yaşamasına neden olmaktadır. Burada annelerin bilmeleri gereken en önemli nokta her bebeğin kendisine özel bir gelişim süreci yaşadığıdır.

Bebeklerde ilk süt dişi genelde 6. ayını doldurmasının ardından çıkmaktadır. Ancak bazı doğumlarda bebeğin dişli doğması görülebileceği gibi yaşını doldurmaya yakın diş çıkaran bebeklerin de bulunduğu bilinmektedir. Yani bebeğinizin ilk dişi 6. ayından öne çıkabileceği gibi bu aydan çok daha sonrada çıkabilir. Burada görüşüne önem vereceğiniz tek kişi bebeğinizin takibini yapan doktorunuz olmalıdır.

Doktorunuzun yapacağı muayeneler sonucu bunun normal bir fizyolojik süreç mi olduğu yoksa bir sorun mu bulunduğu anlaşılacaktır. Ancak bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişimi devam ediyorsa ve kilo alımında bir sorun yoksa dişlerin geç çıkması genelde bir sorun olarak kabul edilmemektedir. Diş çıkarmanın geç olması durumunda hormon sorunları olup olmadığı ya da D vitamini eksikliği mutlaka kontrol edilmesi gereken öncelikli sorunlardır. Eğer bu 2 test sonucu da normal değerler arasında ise bebeğin bir sorunu olmadığı kanaatine varılır. Yine kendisi geç diş çıkaran anne ve babaların bebeklerinin de dişlerinin geç çıktığı bilinmektedir.

This website uses cookies to improve your web experience.
Keşfet
Sürükle