Skip links

İmplant Dişlerin Ömrü Ne Kadar?

İmplant Diş Nedir?

Kaybedilen kalıcı diş yerine takılan özel yapay dişlere implant diş denilir. Bu yöntem için kayıp dişin olduğu bölgeye özel yöntemlerle titanyum kullanılarak oluşturulan özel boş bir yuva yerleştirilir. Bu yuva zamanla çene kemiği tarafından sarılır ve bu sayede belirlenen alanda yeni bir yapay diş kökü elde edilmiş olur.

İmplant Dişin Ömrü Ne Kadar?

İmplant diş için kesin bir kullanım süresi verilmesi mümkün değildir. Çünkü implant dişin ömrü yapay diş kökünün takıldığı hastanın kişisel özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Hastanın yaşı, kemik yoğunluğu, çene yapısı, ağız bakımına gösterdiği özen ve genetik faktörler gibi pek çok konu implant diş ömrü için belirleyici birer etkendir. Ancak hastanın düzenli diş kontrolünden geçmesi ve ağız bakımına özen göstermesi halinde diğer tüm yapay diş çözümlerine oranla en uzun ömürlüsü kesinlikle implant dişlerdir.

İmplant Diş Nasıl Takılır?

İmplant dişin takılması için atılan ilk adım yapay diş kökünün oluşturulmasıdır. Bunun için hasta cerrahi müdahalenin yapılacağı ameliyathaneye alınır ve lokal anestezi uygulanarak müdahale yapılacak bölge uyuşturulur. Ardından hastanın çene kemiği üzerinde yer alan yapay diş takılacak bölgeye özel cihazlar yardımı ile bir delik açılır. Bu deliğin içerisine titanyum kullanılarak elde edilen özel bir yuva takılır. Bu yuva iyileşme sürecinin ardından yapay diş kökü olarak kullanılacak olan boşluğun oluşmasını sağlar. Ameliyatın ardından hastanın çene kemiğinin takılan titanyum parçayı sarması beklenir.

İmplant Diş Takılırken Ağrı Duyulur Mu?

Bu operasyonu olmak isteyen pek çok kişinin en çok merak ettiği konu implant diş takılırken acı duyulup duyulmadığıdır. Burada önemli olan hastanın ağrı eşiğidir. Çünkü bazı hastalar operasyon esnasında hiç acı duymadığını dile getirirken bazı hastalar ise az da olsa acı duyduklarını belirtebilmektedir. Ancak yapılan operasyon öncesi lokal anestezi uygulanarak implant diş takılacak olan bölgedeki sinirlerin acı duymaları geçici olarak engellenmekte ve bölge hissizleştirildiği için hastanın acı duyması engellenmektedir.

This website uses cookies to improve your web experience.
Keşfet
Sürükle