Skip links

Diş Taşı Nedir, Nasıl Oluşur?

Yenilen her yiyecek ve tüketilen her içecek sonrasında ağızda yoğun bir bakteri plağı oluşur. Zaten tükürüğün içerisinde de bulunan maddeler gerekli temizlik düzenli yapılmadığı takdirde bakteri plağının güçlenmesine neden olmaktadır. Zamanla biriken bakteri plağı ise bir süre sonra diş yüzeyine yapışarak burada daha fazla yer edinmeye başlar.

Biriken bu plak bir süre sonra tortu halini alır ve meydana gelen bu yeni oluşuma diş taşı denir. Diş taşı tek başına bir diş hastalığı olmayıp varlığı çeşitli diş hastalıklarına yol açmaktadır. Bunlardan ilki de diş çekilmesidir. Bilindiği üzere diş çekilmesi zamanında müdahale edilmediği takdirde sağlam dişlerin dahi kaybedilmesine neden olabilen son derece ciddi bir diş hastalığıdır. Dişlerde biriken diş taşları temizlenmediği takdirde diş etinden içeriye doğru yerleşim gösterdiği için bir süre sonra diş etlerinin çekilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle diş taşı temizleme işlemine son derece hassasiyet gösterilmesi gerekir. Peki, diş taşı nasıl temizlenir?

Diş taşı temizliği için diş hekiminizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Zaten yapılan rutin diş hekimi ziyaretlerinde de diş hekimleri tarafından yapılan ilk işlem diş taşlarının temizlenmesidir. Diş taşı temizliği yapıldıktan sonra diş hekiminiz diş dolgusu, diş çekimi gibi gereken tedavileri uygulayacaktır. Diş sağlığı son derece komplike bir sistemdir. Tek başına düzenli olarak dişlerin fırçalanması yeterli olmayacağı gibi hiçbir şikayet olmasa da mutlaka rutin diş hekimi muayenesi yaptırılması diş sağlığı açısından çok önemlidir.

Düzenli olarak aynı diş hekimine muayene olan kişilerin diş hekimleri hastalarının dişlerini tanıyacağı için hem yeni oluşan çürükleri mümkün olan en kısa sürede yakalayacak hem de diş taşı temizliği, diş taşı oluşum hızı ya da dişlerin çarpık çıkması gibi sorunları da yakından takip ederek mümkün olan en kısa sürede sonuca ulaştıracaktır.

This website uses cookies to improve your web experience.
Keşfet
Sürükle