Skip links

Diş implantı kimlere uygulanabilir? Herkes için uygun mudur?

Diş implantı, genellikle birkaç kriteri karşılayan kişilere uygulanabilir. Ancak, her bireyin durumu farklı olduğundan, diş hekimi tarafından yapılan bir değerlendirme sonucunda uygunluğu belirlenir. İşte diş implantı için genel olarak göz önünde bulundurulan faktörler:

Yeterli çene kemiği: Diş implantının yerleştirileceği alanda yeterli miktarda sağlam ve yeterli kalınlıkta çene kemiği olması önemlidir. Çene kemiği eksik veya yetersiz ise, kemik greftleme veya sinüs kaldırma gibi ek cerrahi prosedürler gerekebilir. Veya all-on-4 tekniği gibi farklı teknikler ile de implant yapılabildiği gibi zigomatik implantlar da kullanılmaktadır.

Genel sağlık durumu: Diş implantı cerrahisi, genel sağlık durumu iyiyken daha başarılı olur. Kronik bir hastalığı veya sistemik bir durumu olan kişiler, diş hekimine durumlarını bildirmeli ve implant tedavisinin uygunluğunu tartışmalıdır.

Yaş: Diş implantları her yaşta uygulanabilir, ancak çene kemiği büyümesi tamamlanmadan (genellikle ergenlik dönemi) implant tedavisi uygulanmaz. Ayrıca, yaşlı bireylerde de implantlar başarıyla kullanılabilir, ancak genel sağlık durumu ve kemik yoğunluğu gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Diş eti sağlığı: Diş implantı başarısı için sağlıklı diş etlerine sahip olmak önemlidir. Diş eti hastalığı olan kişilerde öncelikle diş eti tedavisi uygulanmalı ve diş etleri sağlıklı hale getirilmelidir.

Diğer faktörler: Sigara içimi, ağız hijyeni, yanlış diş fırçalama alışkanlıkları gibi faktörler de implant uygunluğunu etkileyebilir.

Diş implantının uygunluğunu belirlemek için bir diş hekimine danışmak önemlidir. Diş hekimi, ağız muayenesi yapacak, röntgenler ve diğer görüntüleme yöntemlerini kullanarak çene kemiği durumunu değerlendirecektir. Bireysel duruma bağlı olarak, alternatif tedavi seçenekleri de değerlendirilebilir.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
Keşfet
Sürükle